100 jaar in 50 films (elke woensdag)

Default

Het is maar een handvol bioscopen in Nederland gegeven deze 100 jarige leeftijd te bereiken; Tuschinski moet bijvoorbeeld nog drie jaar wachten voor het zover is.
 

Uiteraard gaan we dit bijzondere eeuwfeest groots vieren. Centraal in de festiviteiten staat een retrospectief programma getiteld ‘100 jaar in 50 films’. Hiermee vieren we de cinematografie op een manier die nog niet eerder in Nederland is vertoond.
Een jaar lang is er elke woensdagavond een klassieke film te zien,
vanaf de zwijgende periode tot nu
(van oktober 2018 tot oktober 2019).
 

In dit programma komen natuurlijk grote regisseurs als Bergman, Buñuel, Kurosawa en Fellini en klassiekers als Casablanca, The Third Man, Lawrence of Arabia en Paris, Texas voorbij.
Maar er zijn ook juweeltjes te zien van buiten Europa en de Verenigde Staten, van regisseurs als Satyajit Ray (India), Youssef Chahine (Egypte), Glauber Rocha (Brazilië) en Zhang Yimou (China).


 

Om toestemming te krijgen deze films te vertonen, zijn we al maanden bezig: de rechten berusten namelijk voor negentig procent in buitenlandse handen en het is in sommige gevallen een heel zoekwerk om er achter te komen waar dan precies. Met veel geduld en doorzettingsvermogen is het gelukt. Maar de kosten zijn vaak niet gering.
Nu mag een eeuwfeest wat kosten, maar wat extra ondersteuning is zeer welkom.

5-rittenkaart 

U kunt ook een 5-rittenkaart kopen voor € 32,50.  

Waar te koop?
- U kunt de passe-partout & 5-rittenkaart kopen aan de kassa in ons theater.        

 

 

Geen Luxorpas?

Met een Luxor pas haalt u er meer uit.
U krijgt korting en ontvangt elke maand ons
e-programma.

Lees verder

Reserveren

Reserveren kan via onze website. Luxor is telefonisch bereikbaar vanaf een uur voor aanvang van iedere voorstelling. Ons nummer is (0575) 51 37 50.

Omdat het vooraf vaak druk is aan de kassa, kunt u beter tijdens de voorstelling bellen. Gereserveerde kaarten dient u uiterlijk een half uur voor aanvang op te halen. 

Meer informatie over kijkwijzer klik hier

Houtmarkt 64 | 7201 KM Zutphen | 0575 - 51 37 50 | route | privacy statement | info@luxorzutphen.nl | Twitter Facebook