Cinekid on tour

Default

Cinekid on tour 2018

Ook dit jaar komen er weer mooie kinderflims voorbij van Cinekid. Een programma met zowel films voor de wat jongere als oudere kinderen, kortom feest voor iedereen!


Het programma 

Beestenboel - woensdag 3 oktober & 24 oktober, 15:00 uur.
3+ / ca. 45 min / Nederlands gesproken
Het Cinekid Festival is voor jong en oud, en voor de allerkleinsten hebben we dit jaar iets nieuws. In de filmcompilatie Beestenboel zitten vijf korte fantasievolle animatiefilms over dieren. Van een kikkervisje dat maar geen kikker wordt, tot een tijgertje dat op de keukentafel woont: KUAP, Het kleine vogeltje en de rups, Fred & Anabel, Luchtvruchten, Octopus en Tijgertje.

Koningin van Niendorf - woensdag 17 oktober & 31 oktober, 15:00 uur.
9+ / Joya Thome / Duitsland, 2017 / 68 min / Nederlands gesproken
Een klassiek zomervakantie-avontuur waarin de ouders vrijwel volledig uit zicht zijn. De tienjarige Lea is niet zo’n ‘meisjes-meisje’. Ze wil lid worden van de club jongens in haar dorp en doet daarom mee aan een weddenschap. Vanaf dat moment start een zomer vol avonturen. De film vertelt met realistische emoties en met prachtige shots van het platteland, over een serieus, authentiek meisje, dat de wereld om haar heen nieuwsgierig observeert.

De buurtspion - dinsdag 23 oktober, 15:00 uur.
6+ / Karla von Bengston / Denemarken, 2017 / 77 min / Nederlands gesproken
Agatha Christine is dol op mysteries. Na een verhuizing wil haar moeder dat ze snel nieuwe vrienden maakt, maar zelf heeft ze andere plannen; de kelder van haar nieuwe huis tovert ze om tot een heus detectivebureau. Ze denkt dat ze een diefstal in de buurtwinkel snel heeft opgelost, tot een coole buurjongen met zijn skateboard haar aandacht afleidt. Nu wordt het plotseling erg ingewikkeld in deze fantasierijke animatiefilm.

De grote boze vos & andere verhalen - vrijdag 26 oktober, 15:00 uur.
6+ / Benjamin Renner & Patrick Imbert / Frankrijk, 2017 / 80 min / Nederlands gesproken
Alles staat op zijn kop in de wereld van deze boerderijdieren: het varkentje probeert samen met het konijn en de vos voor ooievaar te spelen en kippen jagen op vossen, terwijl een vos de kuikentjes bemoedert. Als het kerstfeest nadert verkleedt de eend zich als de Kerstman. Hartverwarmend en doldwaas, deze vrolijke nieuwe animatiefilm van de makers van Ernest & Celestine.

Digitale filmagenda

U kunt hieronder het E-programma downloaden

downloaden

Entreeprijzen

Reguliere films             : € 9,00
Pashouders *               : € 6,50
Jeugd tot 14 jaar **     : € 6,00

* Luxorpas, CJP- en CKV-pas, bij aankoop tonen
** Ook voor volwassenen bij kinderfilms

Houtmarkt 64 | 7201 KM Zutphen | 0575 - 51 37 50 | route | privacy statement | info@luxorzutphen.nl | Twitter Facebook